tisdag 31 maj 2011

Ika i rutan

fixade hem Ika i rutan igår och tänkte är det därifrån Lady Gaga fått sin inspiration? Det måste det ju vara hahahahahahaa!

Hotel Mövenpick The Talk






igår kväll skulle vi säga hej då till farmor så vi gick till Mövenpick för en drink och lite glass. Där  uppe på taket brukar det alltid blåsa skönt men igår var det nog alltför fuktigt och varmt ändå så vi blev rätt blöta allihop tyvärr. Elle hon bäddade ner sig på soffan sen, slut som artist!

måndag 30 maj 2011

Grattis lillebror!!




Idag fyller lillbrorsan år! Världens snällaste kille är han. Massor av kramar till dej!


Morgon på stranden

Vi åkte till stranden idag kl nio på morgonen, tidigt liksom men det är ju väldigt varmt redan vid nio kan man konstatera. Trots det så var det en väldigt skön timme och vattnet var väldigt härligt. Först så hade Elle bestämt sig för att iinte baada! men efter en stund gick det bra att bada med mamma lite, vi såg lite fiskar i vattnet också det tyckte Elle var kul. En timme var helt lagom för sen blev vi tokvarma och svettiga. Nu har vi ätit lunch och det är dags för en liten tupplur för Elle.


Ikväll ska vi träffa och säga hej då till farmor som åker till Usa imorgon.

söndag 29 maj 2011

lördag 28 maj 2011

Limitless

Lördagskvällens film blev Limitless med Robert De Niro och Bradley Cooper. Limitless bjöd på en hel del spänning och intressant filmat. Jag tycker den var riktigt bra, cool film. Roligt att se nåt riktigt bra känns som det var länge sedan!

Lägenhetstitt

puuhh! Jättevarma och svettiga kom jvi just hem efter att varit o tittat på några lägenheter i JBR (jumeriah beach residence). Vi måste flytta i augusti så därför har vi börjat kolla runt lite runtomkring i marinan. Idag tittade vi bla. på ett loft i JBR, inte så tokigt men det var för litet och köket behövde fixas till ordentligt. Annars hade det faktiskt varit perfekt och dagiset precis brevid! JBR känns inte alls lika tokigt som jag tyckte innan, bilderna på nätet gör inte lägenheterna rättvisa ibland! Vi får se vart vi hamnar, det finna andra hus i marinan som är intressanta också som vi hoppas få titta på.

torsdag 26 maj 2011

no gurka

Godmorgon! okeej så ingen sallad eller gurka i sverige i sommar då kanske...
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13088350.ab

Favourite Things



Idag blev det en sväng till Marina Mall för att handla och för att leka lite på Favourite things. Där kan man leka i olika rum, finn bla ett sandrum och ett pyssel-rum. Detta stället är helt perfekt att gå o leka i MEN, det är sjukt dyrt tycker jag, 85dhs för första timmen, dvs ca 170sek. Men men nu när det är så fruktansvärt varmt ute så får man väl lyxa till det lite för de små eller?? Jag tror i varje fall att det var många som tyckte desamma för det var väldigt många barn o föräldrar där idag. Lillan diggade nog dockhusen mest idag. Fick några bilder men att ta bilder på lilla fröken är inte alltid lätt, dessutom är jag ganska dålig på att fota men i och med bloggen så tror jag att jag kommer bli bättre på det.

onsdag 25 maj 2011

Ladies Night!

Igår skulle vi ut på en Ladies Night vilket innebär att många hotell o barer har gratis drinkar för tjejer mellan vissa tider och det är ju alltid trevligt! Igår skulle vi till Bartini på Habtoor hotell där man skulle få blanda sina egna drinkar och få möjlighet att bli sminkad i Dita Von Teese-stil. Jag tyckte det lät riktigt kul. Snacka om att vi blev besvikna när vi kommer till ett tomt Bartini och servitrisen säger att det är på torsdagr inte onsdagar!! Det står nämligen fel info på Time out Dubai...  Får se om vi går ikväll.
Vi beslutade oss för att gå till ett sökert kort istället, Mövenpick, alltid mysigt där. Lite roes-vin och tabouleh så var kvällen räddad!

tisdag 24 maj 2011

Lundby

Nostalgi säger jag bara! Jag hade ett sånt här lundby dockhus när jag var liten på 80-talet. Det var ju jätteroligt att leka med, undrar vart det tog vägen då?.
Min tjej fyller 3 år i höst så hon ganska liten ännu men jag tror nog att vi kan leka  med ett sånt hus tillsammans.
Suttit på tradera o kollat vad det finns och det fanns en hel del lundbyhus och tillbehör.
Jag är nämligen så sugen att köpa ett i sommar till lillan, eller är det till mig själv egentligen hahaa ;)

måndag 23 maj 2011

Gårkvällens film

Det blev en film igår innan läggdags, Due Date med Robert Downey Jr och Zach Galifianakis.
Några riktigt roliga scener men annars ganska jobbig rulle där så mycket går fel för huvudrollsinnehavaren. Skådespeleriet är det som gör filmen värd att se, Robert Downey Jr är ju alltid ruskigt bra och Zach Galifianakis som även medverkar i The Hangover en riktgt kul kille!

lördag 21 maj 2011

Lyxmyys

Barnfri lunch och en liten utekväll på samma dag! Det är lyx det. Åt en jättegod sallad på Bo House JBR tillsammans med  L. På kvällen drack vi rosevin och tog en shisha på hotel Mövenpick som även det ligger på JBR. Mycket trevligt!

Helgens film

I helgen såg vi I am number four. Helt okej rulle men kanske inte det mest spännande jag sett, klurar på om d inte vankas en uppföljare kanske..

torsdag 19 maj 2011

Lingongryta!

mmmm, den här grytan gjorde jag till lunch idag, ja inte precis som receptet, hade nötkött istället och jag brukar liksom aldrig följa ett recept till punk o pricka! men detta var ju himlans gott med lingonsmaken!
http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=15584:)

Hemma igen







Jaa då var jag hemma igen. Har varit en underbar liten semester och fantastiskt kul att få uppleva ett nytt spännande land inte minst! Vi bodde på ett beachhotell i orten Negombo. Första dagen blev det poolhäng, sol, bad och avslutades med en härlig middag. Dag två valde vi att turista på. Vi bokade en chaufför från hotellet o gav oss iväg i ottan mot staden Kandy. Vi besökte ett elefanthem, en tefabrik, en örtträdgård och en fantastisk botanisk trädgård. Vi avslutade med ett besök i ett buddistikt tempel i Kandy. Kändes som man allt blev lite religiös där i templet när man strödde blommor framför en buddastaty haha! Efter det var vi så möra o begav oss hemåt mot hotellet igen. Det tog ganska lång tid att ta sig igenom trafiken. Trafiken på Sri lanka är inte att leka med. Det är vänstertrafik, alla kör om alla på jättesmala vägar o tutar mest hela tiden. Jag kände mig lite lättad att vi överlevde den bilturen faktiskt. Men oerhört kul att se hur folk lever o den fantastiska naturen var det absolut. Så jag rekommenderar verkligen att man åker runt när man är i Sri Lanka. Upplevde människorna som trevliga fick oerhört bra service på hotellet och vi fick mycket för pengarna. En hummermiddag med vin för två ca. 700kr, en helkroppmassage på SPA:t 292kr. Jag hade det jättebra i Sri Lanka ock åker gärna dit igen om jag kan. Sri lanka är på väg att resa sig och kommer nog bli oerhört populärt att åka till. Man ska vara medveten om att de har haft krig och oroligheter mycket länge och  det är stora kontraser mellan gatan o hur det ser ut på hotellen. Folket har haft det svårt och man stöter på tiggare. Att tänka på mer: man ska vara försiktigt när man väljer taxi, taxibilarna ser ut som vanliga bilar och man ska vara på sin vakt. Glöm inte att packa ner myggmedel, det var oerhört mycket mygg dygnet runt! Jag har väl en sisådära 25 myggbett på vardera ben! huuu.

onsdag 11 maj 2011

Pack-stresss!!

Idag har jag sprungit omkring hemma o packat, städat o donat. Tidigt imorgon bär det av till Sri Lanka. Fyra lata dagar UTAN barn! Det är första gången som jag lämnar min lilla tjej hemma, så det känns ju rätt så jobbigt men hon kommer ha det så mysigt med pappa! En elefanttur står i varje fall högst på önskelistan där.

måndag 9 maj 2011

poolmys

Förmiddagen spenderade jag o lillan i poolen. Det är riktigt hett ute nu, upp till 37 grader idag så bad är helt klart den bästa uteaktiviteten!

lördag 7 maj 2011

Helgen som var

I Dubai är det helg fredag, lördag. Söndagar jobbar man så idag är det som måndag kan man säga.
Helgen vart inte helt som den skulle. En inplanerad segeltur vart ombokad till ett annat datum eftersom det var fullbokat. På fredagen åkte vi iväg till Dubai mall (Dubais största) för o leta efter en ny Mclaren-sulky & en GPS. Men där kammade vi  noll så vi åkte till Times square ett mycket mindre shoppingmall och där hittade vi både vagn o GPS. Det var dessutom 25% rea på vagnarna så priset vart ännu bättre. Mclaren är billigare här än i Sverige. Vi gav nu 533dhs för en Mclaren quest sport (vilket är ca 960SEK just nu) som kostar 2895SEK på babyland i Sverige så, ja man kan säga att man är nöjd! Maken åkte till öknen med sin kära fyrhjuling efter shoppingen, han skulle delta i nåt race.  På lördagen blev det ytterligare shopping, en ny baddräkt till lillan & småsaker till den kommande weekendresan som bär  nästa helg.....

fredag 6 maj 2011

Gammal goding me bröö

Min absoluta favoritlåt som liten som jag älskade att sjunga på, och nu har jag lärt min lilla tjej den.
 Lyssna o njuut!
http://www.youtube.com/watch?v=p1MfXTdEzL4

Första Blogginlägget någonsin

Okej, nuu har jag bestämt mig. Jag joinar bloggvärlden, det tog lite tid för mig att bestämma mig MEN nu så kör även jag! Det verkar kul att skriva o lägga in bilder, fixa odona så varför inte ;) Känns spännande det här vi får väl se hur det går för mig!