måndag 31 oktober 2011

Happy Halloween




Igår bakade jag två sorters svenska småkakor till Elles Halloweenparty som de ska ha på dagis idag. Elle ville klä ut sig till älva o inte häxa eller nåt annat läskigt tyckte hon.
Nån bild ville hon egentligen inte ställa upp på, därav den fina minen på dessa kort,
jag hoppas hon får kul idag!

lördag 29 oktober 2011

Zak & Zoes Kalas

Igår var vi på kalas. Zak fyllde 3 år och hans lillasyster 1 år. Elle hade jättekul med sina dagiskompisar och jag tyckte också det var ett trevligt kalas med lagom mycket folk. Det bjöds även på god mat och champagne och det är ju aldrig fel!







onsdag 26 oktober 2011

Dinner & drinks

Igår kväll blev det middag på Habtoor. Vi skulle till en japansk restaurang där. Men, när vi kom dit så sa de att den restaurangen var stängd! Typiskt Dubai om något. Lite synd eftersom flera var sugna på sushi men vi gick till en annan restaurang på Habtoor med afrikanskt och kött och det var jättebra det med. Tyvärr så var det vääldigt mörkt där så d blev inga bilder. Sedan blev det en sväng på Barasti innan det var dags att gå hem. Jättetrevlig kväll var det! Nu ska jag iväg med metron till Mall of emirates och träffa en vän. I eftermiddag blir det balett och sen är det helg!

söndag 23 oktober 2011

Äntligen

Nu har de äntligen börjat tvätta fönstren här.
De är fulla med sand och det börjar bli svårt att se ut genom dem.


lördag 22 oktober 2011

veckans bok- & filmskörd

Sjukvecka innebär mycket läsning och filmtittande. Denna vecka har jag lyckats plöja Tusenskönor av Kristina Ohlsson, verkligen en ny deckarfavorit. Slår Läckberg och Jungstedt mfl med hästlängder tycker jag, men smaken e ju som baken. Längtar att få läsa hennes tredje bok Änglavakter
Har sett crazy stupid love, mr poppers pingviner, Irene Huss tystnadens cirkel, Kronjuvelerna och  Sarahs key. Kan varmt rekommendera Sarahs Key som även finns som bok.
Ikväll blir det Hangover 2!

Helg

Eftersom vi just varit sjuka blev det en lugnt helg. Vi får väl ta igen det snart. Storhandling blev det och det var välbehövligt. Var på Ace, där de hade tagit fram alla juldekorationerna redan. Skulle köpa lite mer färg för o måla lite fler objekt här  hemma. Vi hittade även nya balkongmöbler som vi får hem på torsdag, jättekul, hoppas att de är bra! Idag Lördag åkte vi till Batutta o åt lunch och tog en titt på
Homes R Us. Vi hittade två sängar med potential åt Elle så det blir nog ett köp där i veckan. Vädret har varit riktigt skönt och blåsigt för en gång skull vilket jag uppskattar, najs.
Snart är det ny vecka och dags att ta nya tag!

torsdag 20 oktober 2011

Filmkväll

Ikväll är jag solo, S ska på  middag med jobbet. Därför så passar jag på med svensk film ikväll. Kronjuvelerna samt nya Irene Huss också om jag orkar!

tisdag 18 oktober 2011

Chokladtårta



Farmor kom förbi med en födelsedagspresent igår kväll då det också blev smaskig chokladtårta!

måndag 17 oktober 2011

Birthday Girl!!

Grattis min lilla dotter som fyller tre år idag, hipp hipp hurraaa!!
Inte så liten längre.
Hon blev väckt av en stor rosa ballong, rosa cupcake och massor av paket idag på morgonen.
Elle och vi tackar för de finfina presenterna! :)








torsdag 13 oktober 2011

Humlegården & Sjukling

Andra dagen vi är i Stockholm på vår snabbvisit.
Jag har varit alldeles för trött för o blogga sen nattflyget hit.
Det blir liksom inte så mycket bra sömn utav att sitta nerklämd på ett trångt utrymme i 7 timmar. Gud så härligt att vara här och få känna av den härliga hösten. Frisk luft och härlig sol! Men det ska erkännas att kylan var lite större överraskning än vad den borde vara för oss helt klart. Med vinterjackor på tog vi oss till Humlegårdens lekpark en stund. Ja, eftersom vi skulle resa så passade ju Elle på att bli sjuk såklart hon har lite feber och en otäck rosslig hosta och är väldigt hes, stackarn. Skulle tro att hon fick sin dagiskompis baciller i tisdags. Idag har jag även gått loss på apoteket och hamstrat lite saker att ta med tillbaka. Två dar kvar sen åker vi till värmen igen.
Humlegården



Jätterolig cykel!
Men humöret var inte på topp

Trött Tjej!

söndag 9 oktober 2011

Härlig Helg

Gulligt!


Så här trött blir man av en fullspäckad helg!
En riktigt fullspäckad helg blev det. På fredagen åkte vi och köpte ny spishäll och fläkt till köket, välbehövligt eftersom den gamla spishällen bara har tre av fyra fungerande plattor och börjar bli riktigt seg att laga mat på. Sitter nu och väntar på att det ska levereras. Sedan fick vi till en cykeldejt för Elle och Alma, toppenroligt hade de nog när de cyklade omkring på marina walk. Jag tyckte det var så himla gulligt att se dem tillsammans på varsin cykel. Vi fortsatte leken hemma hos Alma och med middag o gott vin, myys! På Lördagen drog jag med Lise till Dubai Mall och visa runt där o lite shopping till Elles rum. På kvällen var vi på grillning hos familjen F-N. Så en utmärkt helg med massor av trevligt sällskap och lek för Elle!

tisdag 4 oktober 2011

Karama

Igår kväll fick jag följa med på en jättetrevlig stund på Karama. Det blev en hel del tittande på väskor och en hel del inköp av väskor kan man säga! Det var väl det vi hann med denna gång faktiskt men jag tror att alla nog var ganska nöjda, tack för igår tjejor!

söndag 2 oktober 2011

cykeltur på walken




Kolla däcken lite
Igår kväll tog vi ut den nya gröna cykeln på walken så Elle fick cykla lite innan läggdags.
Det var jätteroligt tyckte Elle, särskilt nedförsbacke

lördag 1 oktober 2011

Äntligen


Så här liten var Elle senast hon träffade moster!
NU är det bestämt och bokat. Syrran kommer hit den 20e december!!!! Det var sjukt länge sedan vi sågs så det ska bli otroligt roligt . cant wait!

veckans aktiviteter

okej bloggen, lite uppdatering är på sin plats eller hur! Det har varit en jättebra men späckad vecka. Onsdagen spenderade vi på Dubai mall och lekland med Elles killkompis Marcus. Lyckade inte få nån bra bild på dem eftersom de sprang iväg hela tiden.
På torsdagen började vi på baletten. Elle var inte helt med och lite trött denna första gång men det var ju nytt så det går nog bättre nästa gång. I helgen tog vi med oss goa Lise som är ny i Dubai
till Dragon Mart och Ikea. Det blev lyckad shopping på dragon mart. Vi hittade både en vardagsrumsmatta och en cykel åt Elle billigt, toppen! Fick även en liten titt på Lises nya lägenhet som var jättefin med underbar utsikt över marinan.
På lördagen var det dags för barnkalas. Elles klasskompis Malaika fyllde 3 år. Jag måste säga att det visserligen är jättetrevligt att bli inbjuden till kalsen men att de egentligen är fruktansvärt jobbiga att vara med på som vuxen. Jag tycker mycket bättre om sådana kalas man hade när man var liten. Det var hemma med lagom mycket barn och lite mer organiserade lekar och lite,lite enklare. Dubai-kalas är minst sagt speciella företeelser :) men vi är tacksamma för inbjudningarna såklart.

Prova balettdräkten




Supertrion på dagis!

Malaika 3år!


Doratårta

Man blir lite trött!


 Efter kalaset fick Elle och Marcus åka lite tåg o hello kittybil i marina mall men sen var de helt slut båda två! Väl hemma så bestämde Lise och jag att ta metron till Mall of emirates för o kolla in rean på home center bland annat, jättetrevligt!